De omgeving 


Simonstown zelf is een oud Victoriaanse plaats. Alle gebouwen in de hoofdstraat zijn beschermde monumenten. Er zijn diverse restaurants waar u goed en niet duur uit eten kunt gaan. Op vijf minuten lopen van het huis is er een zandstrand waar u veilig kan zonnen en zwemmen. Even verder lopen komt u bij Boulders Beach; hier lopen de pinquins op het strand.Van juli tot en met september zwemmen de walvissen in de oceaan, dit is een bijzondere belevenis.
U ziet de zon 's ochtends opkomen in False Bay en als U wil 's avonds weer ondergaan in de Atlantische Oceaan.

pinguin
diving-beach

Duiken
Op 10 minuten lopen bevindt zich een van de befaamdste duikplekken van Zuid Afrika. U kunt duiken naar wrakken, witte haaien, archeologische vondsten, Roman Rock reef, Partridge point, Castle Rock, A-frame and Pyramid Rock met de mogelijkheid de mooiste foto's te maken.
Op ongeveer 20 minuten rijden ligt het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop, met als topattractie Cape Point, waar de Indische en Atlantische Oceaan elkaar ontmoeten.

Het is een prachtig natuurgebied met grote zandstranden en veel bezienswaardige flora en fauna. Bavianen zult u zeker tegenkomen. 
De rijtijd naar Kaapstad met zijn vele bezienswaardigheden, zoals The Waterfront, het grote overdekte uitgaans -en winkelcentrum, de botanische tuinen, de Tafelberg en Constantia is 40 minuten. 
Ook de wijnroute door Stellenbosch en Franschhoek is slechts drie kwartier rijden verwijderd. 
Verder zijn er dagtochten per auto mogelijk naar Hermanus en Cape Agulhas. Het is 6 uur rijden naar de befaamde tuinroute. Voor meer impressies: het foto-album.

tablemountain

Golf
Op loopafstand van het huis, ligt de 9-holes links-course van Simonstown. Het is een groot genoegen om deze baan te spelen met de snelle greens en de onovertroffen vergezichten over de zee. Het is slechts 10 autominuten naar de Clovelly Golf Course. Dit is een prachtig aangelegde, heuvelachtige baan met 18 holes.

golf

Deze kan zich meten met de mooiste banen van Europa. Een tiental minuten verder liggen de 18 holes Westlake G.C., een oase van rust en de Steenberg G.C.. De laatste is gelegen op het exclusieve wijnlandgoed en Steenberg Resort. Het is iets verder rijden, maar ook rond Stellenbosch, Sommerset West en Strand zijn prachtige banen aangelegd, de nieuwste aanwinst is Kleine Zalze. Voor wie van golfen houdt, zijn er vele mogelijkheden zich te amuseren op elk niveau.